Plesk SSL Kurulumu
Bir web siteniz var. Web sitenize bir SSL sertifikası kurmak istiyorsunuz. Peki Plesk ‘e ssl sertifikası nasıl kurulur? Plesk ‘e SSL sertifikası kurmak için atılacak adımları yazdık:
1. Plesk panele giriş yapın.
2. Plesk panele giriş yaptığınızda alan adınızın hosting panel arayüzü çıkacak. Biz test amaçlı denemedomain.com alan adı için ssl kurulumunu yapacağız. Siz ssl kurulumu yapacağınız alan adınızın plesk panelin sağ üsteki seçenekten belirleyin.
3. SSL/TLS Sertifikaları menüsüne tıklayın.
4. SSL/TLS Sertifikası ekleyin butonuna tıklayın.
5. CSR kodu için Ekran üzerindeki bilgileri doldurup “Talep Et” butonuna tıklayın.
6. SSL/TLS Sertifikası sayfasındaki listede oluşturduğunuz sertifikaya tıklayın.
7. Sayfadaki CSR alanındaki kodu alın.
Firma alan adı doğrulaması için; alan adı whois mail adresine veya alan adına ait bir mail adresine (admin@, administrator@, webmaster@ vb.) bir onay linki gönderecek. Bu mail adresinin hangisi olacağını sertifikayı alacağınız firma size söyleyecek. Mail adresinize gönderilen linkten alan adınızı onaylıyorsunuz.
İnternet ‘te SSL sertifikası veren bir çok firma bulabilirsiniz. Ayrıca firmadan SSL sertifikası kurulumu noktasında destek alabilirsiniz.
Onay işlemi ve satın alımdan sonra firma size bir sertifika kodu verecek.
8. Bu kodu SSL/TLS Sertifikası sayfasındaki “Sertifika dosyalarını karşıya yükle” alanına girin. Eğer firma SSL kodunu dosya halinde verdi ise Plesk ‘e dosya olarak karşıya yükleyin.
9. Sertifikayı yükledikten sonra sertifikayı alan adına bağlamak için Plesk paneldeki “Barındırma Ayarları” menüsüne tıklayın.
10. Güvenlik alanındaki SSL/TLS destekli kutucuğu işaretleyin. Sertifika listesinden yüklediğiniz sertifikayı seçin. Tamam butonuna tıklayın.
Böylece cPanel SSL sertifikası kurulumu işlemi tamamlanmış oldu.
https://www.teknokur.net seklinde sertifikayı kurduğunuz sitenizin adresine tarayıcıdan girdiğinizde sertifikanın aktif olduğunu göreceksiniz.
Not: cPanel’in kendi sürümler arasında menü ve içerik isimleri farlılık gösterebilir. Ama temelde ssl işlemi bu şekildedir. Birde firmadan sertifikayı aldıktan sonra oluşturduğunuz Private Key’i kesinlikle silmeyin. Sertifika kodu ile Private Key uyuşmadığı taktirde SSL oluşmayacak.